Saturday, November 12, 2016

Buku Bisnes yang patut dibaca

Buku latest yang saya try nak hadam..

Membaca juga hobi saya..hobi adik beradik jugak..sebab rumah kitorang takda tv..jadinya kalau bosan tak tau nak buat apa tu memang gi ambik buku dan baca..

Habit ayah kalau keluar rumah..balik tu mesti bawak buku..pernah satu ketika lepas ayah meninggal, rasa bersalah dengan buku-buku ayah tu..banyak tapi tak da orang baca..

Sekarang ni selain baca buku tarbiyah untuk faham lagi deen ni..saya baca buku bisnes juga..Buku latest saya baca tentang bisnes buku rich dad poor dad-Robert Kiyosaki selain buku fb marketing Najib Assadok..buku RDPD ni ada separuh buku lagi nak dihabiskan..

Ramai orang tak tahu kalau tak dibagitahu, pergi seminar atau baca buku tentang realiti kepentingan celik kewangan..

Buku ni berkisar tentang seorang budak lelaki yang nak jadi kaya tapi tak tahu macammana sehingga berjumpa dengan kawan bapa dia yang tak nampak kaya tapi nampak seperti sedang membina empayar..Pada akhirnya lahir seorang Robert T. Kiyosaki yang dah ajar ramai orang tentang 'money freedom'..

Buku ni ajar basic things kalau nk mula bisnes..nak kena tulis blog ni kalau nak explain more..saya pun sedang try nak fahamkan why the middle class struggle n the rich get richer..

Boleh dapatkan buku ni kat kedai buku Popular.. jangan tak tahu..buku ni ada dalam edisi bahasa melayu juga..boleh ke website pts untuk beli.

Iqra'.. bangsa berjaya bangsa membaca..😊

"The main reason people struggle financially is because they have spent years in school but learned nothing about money..The result is that people learn to work for money..but never learn to have money work for them". -Robert T. Kiyosaki.

TIPS BISNES-PLAN DAN TARGET

FOKUS..

Hidup kitani perlu ada matlamat jangka pendek dan jangka panjang..Kalau tak, kelaut lah jawabnya segala impian dan cita-cita..😂😂😂

Target saya dalam Shaklee 6 bulan akan datang adalah untuk dapat kulit yang cantik dan badan yang sihat..haruslah konsisten consume vitamin macam tu..takda kejayaan tanpa usaha..Kalau orang lain bole, saya pun boleh..

Saya tak nak sihat cantik sorang-sorang..Saya nak ramai orang sedar kepentingan suplemen dan buang jaaauuuuhhh-jauhhh gaya hidup dan makanan yang tak sihat tu..at least ada 50 orang yang nak dibantu untuk amalkan gaya hidup sihat dan natural.




Saya juga target nak bantu orang2 yang nak mulakan bisnes tapi tak tahu cara nak mula. At least ada 10 orang yang nak dibantu dan nak belajar.. Tak tahu langsung pasal bisnes..Takpe..saya boleh bantu..

Nak capai target ni..
1) Saya plan nak belajar set up blog belajar dengan kak Haridah Sahri Mama Alya
2) Masuk kelas nutrisi Shaklee. 

Haa..bila dah ada ilmu barulah mudah untuk ajar orang lain juga..
Siapa sudi nak diajar dan belajar bersama saya?
'Aina Zulkifli,
Founder of The Black Pearl Empire 
011 1984 7285

kenapa susah nak kurus?

Dah buat macam-macam tapi tak kurus-kurus jugak kenapa ek?😣😣😣

Bayangkan badan kita dah bekerja berpuluh tahun..tapi sekali pun kita tak pernah singkirkan sisa2 toksin dalam badan..tak tahu pun apa tu detoks..

Singkirkan toksin dalam badan dan badan akan mudah untuk terima segala nutrisi yang diperlukan.




Singkirkan toksin akan mempercepatkan kesan suplemen yang di ambil. Nak kurus pun mudah je. Bila toksin dalam badan dah disingkirkan. Jadi mudahlah kerja organ-organ dalam badan untuk kerja pada tahap maksimum..kalau tak, lambat la nak kurus..

Jadilah bijak, sayangi badan anda..bermanfaatlah untuk orang sekeliling😍😍😍

Nak tahu cara berkesan detoks cara Shaklee yang Power tuh?
Aina, 011 1984 7285