Saturday, November 12, 2016

Buku Bisnes yang patut dibaca

Buku latest yang saya try nak hadam..

Membaca juga hobi saya..hobi adik beradik jugak..sebab rumah kitorang takda tv..jadinya kalau bosan tak tau nak buat apa tu memang gi ambik buku dan baca..

Habit ayah kalau keluar rumah..balik tu mesti bawak buku..pernah satu ketika lepas ayah meninggal, rasa bersalah dengan buku-buku ayah tu..banyak tapi tak da orang baca..

Sekarang ni selain baca buku tarbiyah untuk faham lagi deen ni..saya baca buku bisnes juga..Buku latest saya baca tentang bisnes buku rich dad poor dad-Robert Kiyosaki selain buku fb marketing Najib Assadok..buku RDPD ni ada separuh buku lagi nak dihabiskan..

Ramai orang tak tahu kalau tak dibagitahu, pergi seminar atau baca buku tentang realiti kepentingan celik kewangan..

Buku ni berkisar tentang seorang budak lelaki yang nak jadi kaya tapi tak tahu macammana sehingga berjumpa dengan kawan bapa dia yang tak nampak kaya tapi nampak seperti sedang membina empayar..Pada akhirnya lahir seorang Robert T. Kiyosaki yang dah ajar ramai orang tentang 'money freedom'..

Buku ni ajar basic things kalau nk mula bisnes..nak kena tulis blog ni kalau nak explain more..saya pun sedang try nak fahamkan why the middle class struggle n the rich get richer..

Boleh dapatkan buku ni kat kedai buku Popular.. jangan tak tahu..buku ni ada dalam edisi bahasa melayu juga..boleh ke website pts untuk beli.

Iqra'.. bangsa berjaya bangsa membaca..😊

"The main reason people struggle financially is because they have spent years in school but learned nothing about money..The result is that people learn to work for money..but never learn to have money work for them". -Robert T. Kiyosaki.

1 comment:

  1. Rich Dad Poor Dad memang buku favourite saya :)

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete