Sunday, January 29, 2017

Penulis Blog ainazulkifli.com







'Aina Mardhiah Binti Mohd Zulkifli. Berasal dari Gersik, Muar, Johor. Membesar di  Bandar Tun Razak, Pahang. Tanjung Malim, Perak dan Sekinchan, Selangor. Menyambung pengajian di IPG Kampus Rajang, Bintangor Sarawak dan berkhidmat sebagai guru Pemulihan di SK Long Bemang, Baram, Sarawak. Sekarang bermastautin di Long Bemang, 3-4 jam perjalanan dari Bandaraya Miri. 

Mula menggunakan Shaklee pada awal tahun 2016 untuk meredakan masalah kulit muka dan mencari supplemen untuk kesihatan diri.
Setelah merasakan kesan Shaklee, saya yakin untuk berkongsi kebaikan produk Shaklee kepada anda semua. 

id Shaklee: 1215920

untuk tahu lebih lanjut tentang kebaikan shaklee, boleh ikuti sy di blog www.ainazulkifli.com atau whatapps saya , 011 1984 7285

inshaAllah, Allah yang maha memberi kesembuhan. Kita ikhtiar dengan nikmat alamsemulajadi yang Allah kurniakan kepada hambaNya.



Saturday, January 21, 2017

Telomore in short description; Apa itu telemore?



Hari ni nak share apa itu telomere dan kaitannya dengan sirap ajaib, vivix shaklee.

Telomere ibarat penutup pada hujung kromosom di dalam DNA kita yang bagi kesan kepada penuaan.


Hasil carian imej untuk telemore cell


Telomere daripada protein DNA membantu memelihara hujung kromosom dan memastikan ia berada dalam keadaan stabil. Setiap kali kromosom menjalani replikasi, telomere menjadi semakin pendek.

Semakin pendek telomere, kekuatan strukturnya menjadi semakin lemah. Sel akan menjadi semakin tua dan lebih cepat mati.

Vivix berfungsi terus ke dalam fungsi sel tubuh badan kita..Fungsi terbaik vivix yang takda pada supplemen lain..


Imej yang berkaitan



Vivix membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Kadar kerosakan sel dapat diperlahankan dan dilindungi oleh Resvertrol dan Polyphenol yg tinggi dalam Vivix.

Jadi fungsi Vivix disini ia dpt perlahankan kerosakan sel badan kita.


Image may contain: text



Vivix adalah anugerah terindah sang pencipta.. solusi baru yg dicipta dan yang mengekalkan 3 ciri utama iaitu semulajadi, berkesan dan selamat.

Mana hang tau 'Aina? Shaklee bukan supplemet sebarangan ye..

The Shaklee Telomere Research Landmark Study II Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres. Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten (Vitalizer, Vivix and Cinch) setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% !




No automatic alt text available.





Maut sebagai peringatan untuk aku bangkit refleksi diri





Assalamualaikum..

Down to the aisle of memory..
Harini aku balik sekinchan attended wedding Mira&Fik..kawan-kawan baik masa kat sekinchan 10-15 tahun lepas.. mengingatkan kembali kenangan dengan orang-orang baik yang pernah hadir dalam hidup..

Sekinchan tetap sama. Orangnya sama..Aromanya sama..Semeerbak ketenangan pantainya sama.. yang berbeza masa..

Orang kata, time do heals..
Ziarah aku kali ini mereflek diri..
Wajah-wajah tua yang menghiasi sekinchan..
Aku tua seiring usia..bukan lagi budak sekolah Yoke Kuan..
Sejauh mana tua aku..aku bersedia..
Cukuplah kematian sebagai peringatan..

Al fatihah Ayah..
Al fatihah Daous
Al Fatihah wak Selamat..
Al fatihah untuk semua..




No automatic alt text available.



Collegen Shaklee dan ESP mana power?

[Apa beza ESP Shaklee dan Collegen Powder Shaklee]

ESP Shaklee

ESP mengandungi 9 amino asid yang lengkap untuk membantu menghasilkan protin dalam pembentukan organ dan tisu dlm badan..
ESP dihasilkan dari kacang soya non GMO utk mengekalkan manfaat kacang soya. Indeks G.I yang rendah buat kita rasa kenyang je. Sebab karbihidrat memecahkan gula secara perlahan sambil membebaskan glukos dalam sistem badan..itu yang buat badan kita cergas je n tak cepat letih..


Collegen Powder Shaklee

Collegen powder shaklee pula mengandungi 7 ramuan utama yang menbantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi.


No automatic alt text available.


Umur bukanlah satu faktor sahaja tapi yg menyebabkan collegen dlm badan kita berkurang tapi faktor lain juga seperti matahari, radikal bebas, nutrisi, merokok dll..

Bila kurang collegen dlm badan, maka kulit kita akan kurang elastik dan anjal.. otot dan sendi akan sakit..

Ha, dua-dua penting, ESP dan Collegen.. Mostly untuk setiap set sihat shaklee akan suggest ambil ESP sebab ESP penting untuk membinaan sel sel dalam tubuh badan.. basic unit dalam tubuh badan kita adalah sel..Bila pembentukan sel bagus, inshaAllah sistem badan akan jadi bertambah bagus.. InshaAllah, nak kurus ke nak gemok ke, nak cantik ke..memang sy suggest try ESP..kalau nak sihat cantik dan kekal cergas..sy suggest collegen lagi2 bila usia dah bertambah..

Nak try Shaklee dengan konsultasi yang mantap..

Call/whatapps:
'Aina, 011.1984.7285
Consult with knowledge♡♡